Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Kérvény az iskolaudvar felújítására

Az alábbi kérvény került beadásra a községházára:

A képen látható rajz egy tervezet. A wordben szerkesztett változata pontossabb, mely a kérvény mellékleteként került beadásra.

Tárgy: Kérelem az iskolaudvar felújítására

Mgr.Bödők Károly született …….. . lakhely ……. , kérelmezem a Gáspár Sámuel alapiskola és óvoda udvarának felújítását.

Bizonyítot tény, hogy az iskola udvar állapota katasztrófális, életveszélyes. Ennek felújítása elengedhetetlen.  Az ügy fontosságát jelzi, hogy az elmúlt 4 évben 2 komolyabb baleset is történt, melyekben egy gyermek, majd később egy felnőtt sérült meg a fején. Szerencsére a balesetek során 8 napon belüli sérülések voltak. Amennyiben a víz hideg időben megfagy a pupos aszfaltfelületen, csúszóssá életveszélyessé válik.

Információim szerint 2018 szeptemberében a Nyitrai munkavédelmi hivatal is folytatott eljárást az ügyben a nyékvárkonyi bejegyzésű Gyermekvilág p.t. kérelmére, melyben megállapíthatták a balesetveszélyes terület tényét. A testület 2012 óta többször tárgyalta az ügyet viszont döntés a felújításról nem hozott.    

     Előzetesen konzultáltam az iskola igazgatónőjével és az óvoda igazgatónőjével is 2018- ban. Ezen konzultációk alaplán  készítettem egy tervezetet az iskolaudvar felújításáról. A terv megfelel a hatájos  iskoaügyi, környezetvédelmi, munkabiztosági törvényeknek.

     Az átépítés során a burkolat felújításán kívül  kialakításra kerülhetne

  • fedett kerékpártároló
  • padokkal ellátott pihenő gyermekek és várakozó szülők részére
  • kissebb park hársfákkal, melyek hosszútávon árnyékot biztosítanak a ma még fedetlen, nyáron forró területre.

Kértem szakemberek véleményét kivitelezési költségekkel kapcsolatosan. Ezen vélemények alapján, anyag használat minőségétől függően 15 000 – 35 000 EUR – ig reálisak a kivitelezés költségei.

Javasolnám kialakítani továbbá beton vagy aszfalt alapú autós megállót az út mellett azon szülők részére, akik gyermekeiket reggelente autóval iskolába hozzák. Jelenleg a szülők gépjárművei, főleg nedves időben az út mellett sárban állnak meg vagy balesetveszélyesen fenntarják a főút forgalmát.

Vázlatrajzot a mellékletben csatolom.

Kérném a képviselő testületet,hogy támogassák kérelmemet.

Üdvözlettel

                                                                                     Mgr.Bödők Károly

Kelt Csicsó 2019.02.11.

Print Friendly, PDF & Email