Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Mgr. Németh Andrea – polgármester

Kattincs : Facebook profil

Választási nagygyűlés 2022.10.26 – 16.30 kor Csicsó kulturház Video

Csicsói Hírmondóben megjelent cikk 2022.10.18-án 

Polgármesterjelölt
Kor: 39
Foglalkozás: Önálló szakelőadó
Legmagasabb iskolai végzettség: egyetemi végzettség magiszteri címme

1.) Miért szeretne polgármester lenni?
A lakossági felkérések átgondolása után döntöttem úgy, hogy független jelöltként elindulok az idei választásokon. Jelenleg a hivatali munkám során is foglalkozom mindennapi községi ügyekkel és tisztában vagyok a
tisztség betöltésével kapcsolatos kihívásokkal. Azért szeretnék polgármester lenni, hogy hatékonyabban intézhessem a község ügyeit és jobban tudjam segíteni a lakosságot.
2.) Melyek a fő célkitűzései, amelyeket szívügyének tekint?
Fő célkitűzéseim egyike, hogy a fiatalok ne költözzenek el szülőfalujukból. Ehhez olyan körülményeket kell biztosítani, amivel elérhetjük, hogy a fiatal családok itthon is tudjanak érvényesülni, azaz ki kell alakítani lakhatási
és munkalehetőségeket és meg kell óvni az óvodát és az iskolát a bezárástól. Fontosnak tartom továbbá, hogy
az időseket és fogyatékkal élő embertársainkat is támogassuk valamilyen formában.
3.) Mi az a három dolog, amit ma a legfontosabb kihívásnak tekint a község életében?
Legnagyobb problémának a szennyvíz elhelyezésének problémáját tartom, és hatalmas kihívás lesz előteremteni a pénzügyi forrást, amelyből finanszírozni lehet majd a víztisztítónak, esetlegesen a komplett csatornázásnak a megépítését. Másodsorban, jelenleg nem találom kellően hatékonynak az egyházak együttműködését
az önkormányzattal, ezért szeretnék az egyházak képviselőivel szorosabb kapcsolatot kialakítani. Fontossági
sorrendben a harmadik legnagyobb kihívásnak azt tartom, hogy mindig tudjak igazságos döntéseket hozni a
lakosok egymás közötti ellentéteinek megoldásában.
4.) Van-e olyan terület, melyet az önkormányzati munkája során kiemelten felkarolni (pl. kultúra, sport stb.)
kíván?
Szeretném a lakosság igényeit felmérni, és az érdeklődés mértéke alapján támogatni az egyes területeket. Nemcsak egy-két nagyobb kulturális vagy sportesemény megvalósítását támogatnám, hanem biztosítanám a kultúrház jobb kihasználtságát. Szeretnék teret biztosítani a közösségi kapcsolatok építéséhez és fenntartásához.
Szeretném támogatni a községünkben lévő sporttevékenységeket és azokat a szervezeteket, amelyek a közösség
javát szolgálják, de a jelenlegi klubok mellett lehetőséget biztosítanék újak létrehozására is.
5.) Röviden összefoglalná, hogy miért kellene az Ön nevét bekarikáznia a csicsói választóknak?
Ha a választók olyan polgármestert szeretnének, aki elérhető, megbízható, igazságos, felelősségteljes, segítőkész, és elő tudja segíteni a falu fejlődését, akkor karikázzák a 2. -es számot.  ( Szerkesztő: Deák István )

Választási program – Facebook bejegyzés 2022.9.7-én 

CSICSÓ ♥ Együtt közösen egy sikeres jövőért!
Kedves Csicsóiak!
Számos felkérés és bíztatás után úgy döntöttem, hogy október 29-én független polgármester-jelöltként elindulok a helyi önkormányzati választáson. Igaz sokan ismernek, de fontosnak tartom, hogy bemutatkozzam és röviden leírjam eddigi munkásságomat és terveimet:
Mgr. Németh Andreának hívnak és idén töltöm a 40. születésnapomat. Házas vagyok és a családommal itt élek Csicsón már kiskorom óta. Férjem magánvállalkozó és két gyermekünk született. Lányom 14 éves a csicsói alapiskola 8. osztályos tanulója és fiam 4 éves, aki a csicsói óvoda középső csoportjába jár.
A csicsói alapiskola elvégzése után a nagymegyeri kereskedelmi akadémián szereztem érettségi bizonyítványt. Később a Selye János Egyetem Közgazdasági karán Vállalati gazdaság és menezsment szakon szereztem egyetemi végzettséget bakalár, majd ezt követően Vállalatirányítás és menezsment szakon magiszteri szinten.
Nyolc évig dolgoztam egy magánvállalkozónál, ahol főként könyveléssel és az ügyfelekkel foglalkoztam. Ezt követően született meg első gyermekem. Az anyasági után két és fél évig voltam egy nemzetközi járműértékesítési vállalat szlovákiai leányvállalatának ügyvezető igazgatója. Mikor 2014-ben Csicsó község polgármestere felkeresett, hogy szeretnék-e dolgozni a hivatalban, szinte azonnal elfogadtam. A hivatalban eltöltött idő alatt született meg második gyermekem. Jelenleg önálló szakreferens vagyok és mivel kis község a miénk, így szinte minden munkakörrel foglalkozom én is. Fő munkaterületeim az adók és illetékek, pénztár, anyakönyvvezetés és a lakossági ügyintézés.
2017-ben örömmel fogadtam el a helyi alapiskola szülői szövetségének felkérését a szervezet elnöki tisztségének ellátására. Számtalan pályázatot benyújtottam a vezetőségi tagok jóváhagyásával és jónéhány sikeres is volt. Az 5 év alatt Nyitra Megyétől 14237 eurót nyertünk el az iskola kultúrális és sport életének támogatására. A Bethlen Gábor Alapkezelőtől Magyarországról informatikai eszközök beszerzésére 4192 eurót kaptunk. Tavaly a Coop Jednota alapítvány 6000 euróval támogatta a csicsói Coop Supermarket vásárlóinak szavazatai alapján a nyertes projektünket, amelyből az ártézi kút melletti kis játszótér és pingpongasztal lett megvalósítva. Évente megrendezésre kerül a szülői bál, de az állami korlátozások miatt sajnos az utolsó 2019/20 tanévben valósult meg. Az ebből befolyt bevételből tudtunk olyan különleges versenyekre és jutalomkirándulásokra eljuttatni néhány kivételes tehetségű tanulót, amelyek többszáz kilométerre vannak kis falunktól, mint például Egerbe, Aranyosapátiba és számos alkalommal Lakitelekre is.
A Csemadok Csicsói alapszervezetének elnöki tisztségét 2015-től látom el szorosan együttműködve a községi hivatallal. Idén sikerült először egy önálló programot is szervezni a Csicsói Családi Csemadok Nap-ot, amely egy 1800,- eurós támogatás segítségével jöhetett létre, melyet Nyitra Megyétől pályáztunk. Mivel ez egy kultúrális és sport rendezvény is volt egyben, így a község apraja és nagyja is találhatott magának megfelelő programot. A visszajelzések alapján nagy sikere volt a község lakosságának körében.
Szeretném a lakosság községünk fejlesztésével kapcsolatos igényeit felmérni, és az érdeklődés mértéke alapján támogatni ezeket a területeket. Nemcsak egy-két nagyobb kulturális vagy sportesemény megvalósítását támogatnám, hanem biztosítanám a kultúrház jobb kihasználtságát. Szeretnék teret biztosítani a közösségi kapcsolatok építéséhez és fenntartásához. Támogatnám a községünkben lévő sporttevékenységeket és a közösség számára hasznos munkát végző szervezeteket, de a jelenlegi klubok mellett lehetőséget biztosítanék újak létrehozására is.
Óriási probléma a szennyvíz elhelyezése, ezért szükség volna kezdetben legalább egy víztisztító állomás megépítésére, mivel a komplett csatornázás jóval költségesebb beruházás lenne és a lakosság számára is nagy anyagi terhet róna. Szeretnék szorosan együttműködni a helyi vállalkozásokkal, egyházakkal és szervezetekkel. Szükségesnek tartom új munkahelyek kialakítását és egyben fiatalok részére néhány új lakás megépítését és építkezési telkek kialakítását, hogy emelkedni tudjon az alapiskola tanulóinak létszáma, nehogy a bezárás fenyegesse szeretett iskolánkat. Fontosnak tartom továbbá, hogy az időseket és fogyatékkal élő embertársainkat is támogassuk valamilyen formában. Sorolhatnám még az elképzeléseket, de tudom, hogy a község bevételei nem túl magasak és a ránk váró válság nem tudni mit hoz. Az biztos, hogy a legtöbb megvalósítandó cél elérését csak pályázati forrásokból tudjuk majd fedezni, azt viszont tudni kell, hogy sajnos nem mindig azokat a tevékenységeket támogatják, amire épp a legnagyobb szükségünk van. Azt biztosan megígérhetem, hogy a község vagyonát hűen kezelem majd, mint a sajátomat, odafigyelek az emberek problémáira, a közösség érdekeit fogom képviselni, a pályázati lehetőségeket folyamatosan követni fogom és minden lehetséges módon megpróbálok anyagi forrásokat biztosítani közös céljaink megvalósításához.
A 8 év alatt, amióta a községi hivatalban dolgozom, rengeteg információt megtudtam a község működéséről. Munkám során sok lakossal kerültem közelebbi ismeretségbe, megismertem problémáikat így pontosan tudom, mi az, amire az itt élőknek szükségük van. Októberben kampánygyűlést hívok össze, amelyre szeretettel várok minden csicsói lakost. Akinek kérdése vagy kérése van, nyugodtan írjon privát üzenetben illetve személyesen is megkereshetnek. Az összegyűjtött problémákról szívesen beszélek majd a gyűlésen, amelynek a pontos időpontjáról mindenkit időben tájékoztatok.
Kérem a lakosságot, hogy minél nagyobb számban jelenjenek meg október 29-én a helyhatósági választásokon, szavazzanak rám és válasszanak 7 olyan képviselőt, akik Önök szerint megbízhatóak, következetesek és helyén van a szívük.
Mgr. Németh Andrea, független polgármesterjelölt.
 
 
Print Friendly, PDF & Email