Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Katona Mária Ing. Ing. – képviselő

Facebook profil: Kattincs ide

Facebook bejegyzés: 2022 október 23
 
Kedves Csicsóiak!
Kérem engedjék meg, hogy pár mondatban bemutatkozzam.
Katona Máriának hívnak, anyukám tiszteletére. 1995 márciusában láttam meg a napvilágot Révkomáromban egy hívő család gyermekeként. Óvodába a Csicsói a Katolikus egyház zárdájába jártam. Tanulmányaimat helyi Gáspár Sámuel Magyar tanítási nyelvű általános iskolában kezdtem. Majd a Komáromi Selye János Gimnázium 6 osztályos programján szereztem érettségi bizonyítványt 2014-ben.
Egyetemi tanulmányaimat a Zólyomi Műszaki Egyetem Erdészeti Karán Vadgazdamérnöki, majd Erdészmérnöki szakán folytattam és 2019-2020 –ban Isten segedelmével sikeresen lediplomáztam mind két szakból.
2020- ban kezdtem a nagybetűs életet a Komáromi járási hivatal Föld és erdőgazdálkodási osztályán gyakornokként. A mai napig nagyon jó baráti / családi kapcsolatot ápolok a volt kollégáimmal.
Majd a Somorjai A.B.I.E.S. kertészetben folytattam produkciós menedzserként.
2021- őszén sikeres felépítményi vizsgát tettem a „Vadászok képzése a vadhigiéniáról és a személyes egészségvédelemről „.
2021 novemberétől az Állami Erdészet kis közösségéhez tartozom és Erdő Technikusként segítem az erdészek munkáját a Bősi kihelyezettségnél.
2022 szeptemberében újra tanulásra adtam a fejem és a Nyitrai Szlovák Mezőgazdasági Egyetem Kertészeti és Tájmérnöki karán, Tájmérnöki szakon levelezős tagozatán folytatom tanulmányaimat. Szeretnék többet tudni a területünkről, Csallóközről, a vízgazdálkodásról, a Földterületi módosításokról a Kataszterről.
Apukámnak és családomnak köszönhetően a vadászat a természet szeretete a szenvedélyemmé vált, így 2014 -ben vadászvizsgát tettem Galántán.
2015 től tagja vagyok a Csicsói vadász szervezetnek.
Az elkövetkezendő időben terveim közt szerepel az Erdő pedagógus vizsga, mivel fontosnak tartom, hogy a gyermekeink már egészen kicsi korban megbarátkozzanak a természettel.
Későbbiekben pedig az Erdészeti szakértő vizsga, Erdő őr vizsga, Vízgazdálkodás felépítményi vizsga.
Szerencsésnek mondhatom magam mert a szüleim és nagyszüleim munkássága révén betekintést kaptam a falu életébe, az emberek ismeretségébe.
Gyermekként én is kint voltam a focimeccseken ahol először apukámnak majd a barátaimnak szurkolhattam.
A Csicsói Református Egyházban konfirmáltam 2009 –ben. Számomra ez egy fontos mérföldkő volt az életemben mivel a családom minden tagja bizonyságot tett már. Szerettem volna méltó lenni nagypapám munkásságához is amit a Református egyházban gondnokként tett.
Az unokatestvéreim és barátaim jóvoltából 16 éves koromban megfogott Nagy Szerénke által vezetett portaszínpad művészi hazafias kifejezése, így én is csatlakoztam. Sajnos kevés idő adatott meg ennek művelésére, de annál nagyobb odaadással szerepeltünk a környező falukban és még Erdély szívében is.
Apukám gyerekkora óta részt vett a falu életében. Az utolsó 8 évben képviselőként a legjobb tudása szerint segítette a falu fejlődését.
Ennek szeretnék eleget tenni és az önök bizalmát élvezve én is a legjobb tudásom szerint szeretném a következő polgármestert segíteni.
A családom mindig is itt élt, elődeink a helyi temetőben nyugszanak. Itt születtem én is, itt nőttem fel, együtt nőttem a községgel. Bejártam Szlovákiát, Magyarországot és Csehországot, mégis visszavágyok ide, a kicsi falunkba, ahol mindenki mindenkit ismer, ahol az emberek a szívükön viselik a sorsodat. Ahol bármikor akad pár jó szó, egy kis bátorító mosoly. Ahol azt érzed, hogy megérkeztél, otthon vagy. 🙂
Tisztelettel,
Ing. et Ing. Katona Mária
Print Friendly, PDF & Email