Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Nyilvános testületi ülés 2022.12.08 – a

Csicsó községháza

Németh Andrea Csicsó község polgármestere összehívta az új képviselőtestületet, melynek ez lesz az első közös, tartalmas döntéseket hozó összejövetele. Megvitatják a 2022 – es év költségvetését valamint  az elkövetkező évek költségvetését. Szó lesz a jövő évi programokról istelepülésünkön. A költségvetést bárki véleményezheti.

Költségvetés tervezetből kitűnik, hogy a 2022 es év választási év volt.

Nyugdilyas napra a 2021 es évben 2849,96 EUR volt költve, 2022-ben ez összeg a többszöröse 8 000 EUR -ra rúgott.

Községháza belső működése 2021 ben 197 801,93 EUR volt, mely 2022 év végére 301 225,09 EUR – ra növekedhett. Ez a tétel tartalmazza Földes Csaba volt polgármester úr törvény által előírt végkielégítését, mely valamivel nagyobb mint 20 000 EUR. 

Polgármester asszony a 2023-as év költségvetésébe a 2022 – es évhez viszonyítva nem tervez nagy változást. A tervezetből kitűnik, hogy kevesebb bevétellel számol összeségében. Növekedéssel számol a közvilágítás költségeiben, óvoda költségeiben, iskolai étkeztetésben. A költségnövekedés tervezését az energia és élelmiszer árak növekedése indokolhatja. 

Talán furcsának tűnhet, hogy az iskola rekonstrukciójára közvetlen költséget nem tervezett ( Základná škola 0.9121 ). Köztudott, hogy a tornaterem katasztrofális állapotban van. Ezt a hivatalos állapotot még a 2010-ben ülésező, akkori képviselőtestület mondta ki egy ülésen, melyet jegyzőkönyvben rögzítettek: „Škola je v havarijnom stave”. Az iskola főépülete nagy része megújult az elműlt években, viszont a tornaterem tetőszerkezetének állapotának minősége kérdéses. Belül  néhány helyen úgy tűnik, hullik a vakolat. A tornateremre is ráférne a külső hőszigetelés, akár pályázati forrásból. Az iskola épületének felső hátsó folyosóján még az 1982-ben lefektetett, azóta több helyen felvált linóleum van, mely balesetveszélyes lehet. 

Remélhetjük viszont, hogy az esőzések során, utcákon megálló víz, mely a fagy hatására tönkreteszi az aszfaltot, eltűnik. Ezt kissebb odafigyeléssel és gondoskodással meg lehet oldani.

Az ülés nyilvános. Mindenkit sok szerettel várnak. A lakosság az interpelláció részben teheti fel kérdéseit.

Bővebb információk az önkormányzat hivatalos oldalán találhatók: www.cicov.sk

 

Meghívó

meghivo_2022.dec.8

Költségvetés tervezet

rozpocet_p+v_2023-2025

 

 

Print Friendly, PDF & Email