Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Igyunk csicsói csapvizet !!!

        Az év elején személyesen kértem a Komvak vízműveket, hogy vizsgálják ki a csicsói vízvezeték állapotát és a víz minőségét. Patrik Ruman igazgatóúr és Jana Molnárovával konzultáltam. Megbeszélés alapján több héten keresztül vizsgálták a víz klórtartalmát. Ezt a vizsgálatot azért kértem, mert az előző években történt, hogy a Komvak a.s. csicsói vízglóbusznál lévő klórozója valószínű túl sok klórt adagolt a vízhálózatba, mikor nagyobb volt a vízfogyasztás. Ezért volt tapasztalható a vízcsapokból folyó barna elszíneződésű víz.  2021 december 24-25-én szintén ihatatlan, ipari víz minőségű víz jelent meg falunk ivóvízcsapjaiban veszélyeztetve ezzel a település lakosságának egészségi állapotát.

     A Komvak a.s. szakemberei megvizsgálták az ivóvízvezetéket, figyelték a vízvezeték klórtartalmát, nagyobb vízfogyasztás mellett is két héten keresztül. Ezen eredmények és több lakos visszajelzése alapján a csicsói ivóvíz jelenleg tiszta, színeződésmentes, kellemes, tiszta víz illatú. Lakósok észlelései alapján elmondható, hogy a víznyomás még néha ingadozik a fővezeték távolabbi pontjainál. Ez valószínű a csövekben hirtelen történő nagyobb nyomásváltozás miatt van, mely időszakos.  

        Mérési eredményeket Jana Molnárová a Komvak a.s. technikai igazgatója rendelkezésünkre bocsátotta, mely az alábbiakban található, letölthető.                                                                                           

                                                                                                                                            Szerző: Bödők Károly

Valasz sk
Vízminta vizsgálat
Hidrantok ellenőrzése
14.02.2022_Pohostinstvo_FEHÉRVÁRI,_Číčov_PV_-_kuchyňa_-_drez_-_kohútik
Print Friendly, PDF & Email