Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Elkészült csicsói iskola új tankönyve !!!

Idén ünnepli 40. születésnapját Csicsó 1982-ben átadott iskolaépülete. Ebben a kis regionális iskolában tanulnak Csicsó, Füss és Kolozsnéma gyermekei, emellett az iskola épülete ad helyet az óvodának is, amelyet idén 18 kisgyermek látogat. Az alapiskolába 104 tanuló jár a 2022/23-as tanévben. A Gáspár Sámuel Alapiskola településünk egyik legfontosabb intézménye, ahol községünk következő nemzedékének anyanyelvi oktatása folyik.

A gyermeklétszám mindenhol tapasztalható csökkenése részben megakadályozható és megfordítható új lendületű oktatási programokkal, melyek vonzóbbá teszik iskolánkat a szülők és gyermekeik számára. Az iskola tanári kara 2020 őszén kezdte meg egy a helyi értékek oktatásán alapuló oktatási anyag kidolgozását. Elkészült egy munkafüzet és olvasókönyv, mely a Kárpát-medencében elsőként egy kisrégió értékein alapuló gyakorlati munkaeszköz gyermekek és tanárok részére. Az oktatási segédeszköz létrejöttét a magyarországi Nemzeti Erőforrások Minisztériuma és a Kultminor támogatta. A projekt szakmai mentora Rancsó Andrea, a Felvidéki értéktár elnöke.

Az olvasókönyv és munkafüzet bemutatására 2022. szeptember 29 –én (csütörtökön) 9.00 órakor kerül sor a csicsói kultúrház nagytermében. A rendezvény nyilvános, mindenkit szeretettel várunk!

Szervező: Gáspár Sámuel alapiskola és óvoda, Felvidéki Értéktár Bizottság

Print Friendly, PDF & Email