Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Öntsünk tiszta vizet a pohárba – Csicsói ivóvízhelyzet

    Internetes és személyes kérdezés során közvélemény-kutatást tartottunk.  Az eredmények összegyűjtése után megbeszélést kezdeményeztem a Komvak a.s. igazgatójával, Patrik Ruman úrral, hogy tájékoztassam a jelenlegi ivóvíz helyzetről, melyet a lakósok tapasztaltak.

    2019- ig folyamatosan romlott a vízhálózat állapota. Ekkor több mint 300 aláírás gyűlt össze a csicsói ivóvíz hálózat felújításáért. Ezek után a Komvak a.s. szinte teljesen felújította Csicsó és Füs határában lévő glóbuszt. Kicserélésre kerültek a glóbusz belső vezetékei és a víz klórozását végző klórozó berendezés. Azóta javult az ivóvíz minősége településünkön.

    Megfigyelések alapján jelenleg olyan esetekben folyik elszíneződött víz a vízcsapokon vagy jelenik meg klóros illat, mikor egyszerre nagy a település vízfelhasználása vagy a vízvezeték javítása után a vezetékbe nagyobb szennyeződés kerül. Tény, hogy a településünk vízvezeték hálózat alakja egy madártollhoz hasonlít. Információink alapján 3 – 4 helyen lehet a vízvezetéket jelenleg tisztítani. Vezetékhálózat megépítésekor becslések szerint 17 ilyen végkiengedő pont volt. Jelenleg a vízvezeték tisztítása több egymást követő nap történik. A vízvezeték tisztításakor barna szennyezett víz  jelenik meg a háztartások csapjaiban.

Megbeszélés során a Komvak a.s. igazgatója Ruman úr ígéretet tett, hogy községünk vízvezeték hálózatát 2 hétig naponta monitorozzák esti órákban és hétvégén is. Figyelni fogják, hogy kerül e több klór vagy egyéb szennyeződés a vezetékbe nagyobb vízfogyasztás esetén. A végeredményről tájékoztatást fog adni.  Arra kérte a lakosságot, amennyiben elszennyeződést tapasztalnak a kifolyó csapvízben, azonnal hívják a Komvak ügyfélszolgálatát a nap 24 órájában a  0850 777 999  telefonszámon.

                                                                                                                                                                                        Szerző: Bödők Károly

Print Friendly, PDF & Email