Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Csicsói nyári táborok

Az idén is, mint az elmúlt években, a csicsói gyerekek két nyári tábor közül is választhattak vagy akár mindkettőben is részt vehettek. Július 9-től 13-ig Csicsó község önkormányzata szervezésében zajlott az első.
A szervezők a gyerekeknek minden nap változatos foglalkozásokat készítettek elő, közöttük minden korosztály megtalálta a hozzá közel állót. A tábor színes programjai között volt csapatjáték, zumba, asztali foci, sportnap, arcfestés, kutyabemutató, bábszínház és kézműves foglalkozások (kosárfonás, kulcstartókészítés, akrilfestés). Csicsó község önkormányzata jóvoltából a táborzárón minden résztvevő ajándékot kapott. A rendezőség örömére az idei tábor ismét kedvező visszhangra talált a gyerekek és a szülők körében. Reméljük, hogy a mára hagyománnyá vált rendezvény a jövőben is folytatódni fog.
Bothné Németh Éva, a kultúrház vezetője.
„Állati küldetés”, szórakozás, tanulás, önmegismerés és hitélet. Ezt mind magába foglalta az idei csicsói KOEN (Keresztyén Oktatásért és Erkölcsi Nevelésért Alapítvány) tábor, ezen több mint 50 gyerek vehetett részt.
A csicsói egyházközség által szervezett napközis tábor július 21-től 27-ig zajlott.
A tábor vezetőjétől, Bognár Judittól megtudtuk, hogy a KOEN tábor egy holland kezdeményezés alapján létrejött, központosított témájú gyermektábor. A Felvidéken, Magyarországon és a többi külhoni területen is vannak munkacsoportjai, ők dolgozzák ki minden évre a tábor foglalkoztatási tervezetét – évente mindig más munkacsoport kapja ezt a feladatot. Az idei program kidolgozója a Dunántúli Református Egyházkerület volt.
Idén a KOEN táborok Kárpát-medence szerte az „állati küldetés” címet viselték. Állatmotívumokat tartalmazó bibliai történeteken keresztül (pl. Bálám szamara, fürjek, a teve Izsák és Rebeka történetében) mutatnak rá a tábor központi üzenetére: „Légy erős és bátor”.
A Körkép felvidéki magyar hírportál 2018. július 28-i, Gyülekezeti piknikkel zárult az „Állati küldetés” című írásából tallózva.

Print Friendly, PDF & Email