Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Nyilvános képviselő testületi ülés 2018.8.9 – Csicsó

Csicsó községháza

Nyilvánossá váltak a testületi ülés jegyzőkönyvei. Két részletben meg is hallgatható az ülés hanganyaga. Az ülés a képviselő testület utolsó előtti ülése volt ebben a ciklusban a helyhatósági választások előtt. 

  • Megvásárolta az önkormányzat a temető melletti földterületet cca 20 000 EUR értékben.  Ezt eddig jogtalanul használta. A tulajdonos felszólította a községet, hogy vagy megvásárolja a földterületet vagy lezárja a temető melletti parkolót. Tény, hogy a 847 és a 1445 – ös tulajdonlapon szereplő keskeny földterület a parkoló egy kis része. Nagyobb része a 916/2 – es terület nincs bejegyezve tulajdonlapra, tehát a Szlovák földalap kezeli.
  • Felújítják az óvodát a Bethlen Gábor alap 110 000 EUR értékű támogatásából. A munkálatokat a TM-STAV s.r.o.  végzi. A szerződés 2018.7.18 – án kötődött meg, 22 nappal a képviselő testületi ülés előtt. Ezek a tények alapján a polgármester úr a képviselők előzetes jóváhagyása nélkül írt alá több mint 80 000 EUR értékű beruházást.
  • Közel 3000 EUR értékben kerülnek felújításra az iskola konyha berendezései  
  • Közel 20 000 EUR értékben újulnak meg a tornaterem zuhanyzói. Bödők Károly kérdésére polgármester úr elmondta, hogy az ablakok és a nyílsászárók nem lesznek felújítva. 
  • Képviselő testület 1500 EUR értékbe támogatja a csicsói önkéntes tűzoltószervezet ruházatának beszerzését. 
  • Képviselő testület nem támogatta JUDR Zunana Stavrovská azon kérvényét, melyben kérvényezte, hogy a ZTP igazolvánnyal rendelkező lakosok ne fizessenek kukadíjat. 
  • képviselő-testület támogatja Bödők Károly kérvényét, melyben kérte képviselő testületet, hogy támogassa azt a petíciót, mely a vízvezeték hálózat hálózat megújításáért indított.  Kérvényt támogatta Katona István, Bödők Terézia és Kóša Krisztián. Polgármester úr számos aggályt fogalmazott meg az üggyel kapcsolatos.
  • Bödők Károly kérdésére, hogy a Betlen Gábor magyarországi alapítvány által finanszírozott óvodafelújítási közbeszerzésben voltak e megszólítva magyarországi cégek, polgármester úr azt felelte NEM.

Az alábbi hang anyag a nyilvános testületi ülés két részlete hallgatható meg.

Print Friendly, PDF & Email