Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Lassan megújul Csicsó vízhálózata

Napokban többször megfigyelhető volt, hogy településünk ivóvízrendszeréből ihatatlan sárga víz folyott. Köszönjük azokat a képeket és videókat, melyek hozzánk eljutottak.

A Komvak a.s. tájékoztatása alapján Csicsó és Füs  között lévő víztározó glóbusz és annak elöregedett tartozékainak a cseréje és felújítása kezdődött meg. Jelenleg a víztározó üres. Csökkentett nyomás van a vízhálózatban.  Ki fogják cserélni a klóradagolót  és tartozékait. A kívülről megrongálódott glóbuszt pedig a jövő hét folyamán kitisztítják belülről és kívülről megjavítják a külső felszakadt burkolatot.

A karbantartás után várhatóan 2019 november végétől, ismét tiszta vizet tud biztosítani a Komvak a.s.

Ez a karbantartás elengedhetetlen volt, mint ismeretes a múlt évben petíció is benyújtásra került, melyet több mint 300 lakós aláírt a rossz vízminőségre panaszkodva. Akkor a rossz, elöregedett klóradagoló okozhatta a problémákat, melyek várhatóan a modernizáció után teljesen megszűnnek.

Következő lépésként az öreg vezetékek cseréje fog megtörténni. Ez viszont nagyban függ, tud-e forrásokat találni a Komvak a.s. a felújítás finanszírozására.

A Komvak a.s. kéri a lakosokat, hogy a karbantartás alatt legyenek türelmesek.

Print Friendly, PDF & Email