Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Fény Ünnepe 2021.12.21.-e

Beköszöntött a téli napforduló, egyben a meterológiai tél kezdete. 2021.12.18 tól 2021.12.20. voltak az év legsötétebb napjai. Ennek fordulója történik  2021.12.21 – én , mikor is teljes 1 percel hosszabb a nappal , mint az előző napokban.  Érdemes megtekinteni, mert az égbolton igazi fényjátékot láthatunk. A felkelő nappal szemben egyben a hold megy le.  Remek hely lehet az Erecsi út, ahol a panoráma széles – tágas.

————

Ez az ünnep az emberiség földre érkezése óta – tehát immáron 22.250 éve – létezik.

A pogány hitrendszerek odaadó figyelemmel kísérték a természet ciklusait. Megértették, hogy ezek szoros összefüggésben vannak a kozmikus változásokkal és az egymásra hatásokat az ember nem képes megváltoztatni. Ez a felsőbbrendűség váltotta ki azt a mély tiszteletet, amellyel kértek és megköszöntek. A kérés és köszönés ünnepi keretek között zajlott. Rituáléikat az eseménynek megfelelően alakították. Ezeknek középpontjában mindig a Föld állott, mert minden organikus energia belőle ered és ide tér vissza.

A Nap és a Hold együttműködése közvetlenül felel bolygónk állapotáért. Így tehát pályájukat és mozgásukat nagy figyelemmel kísérték és ünnepeiket az együttműködésben visszatérően fellelhető kulcs események idejére tették.

A Gergely naptár szerint az egy évnek betudott ciklus két nap-éj egyenlőséget és két napfordulót foglal magába.

Beszéljünk most csak a téli napfordulóról, ami minden év december 21.e környékén van. Ez az a 24 óra, amikor az életadó tűzgolyó, a Nap, a lehető legközelebb merészkedik Földünkhöz. Narancsos-vörös éltető színét csak megmutatja és udvariasan előre engedi a gyógyító sötét energiákat még egyszer egy utolsó meghajlásra, hogy aztán a megpihent és meggyógyult Földet újra munkára buzdítsa lassanként, fokozatosan. Újraindul az élet, a Nap segítségével megvalósulásra kerülnek a már elkezdett tervek – egy szóval -, visszatér az alkotó erő, mert megszületik a fény. Ezt a napot még ma is sok helyen Yule ünnepének nevezik. A Skandináv országokban, Írországban és Nagy Britániában nem karácsonyfát, hanem Yule fákat kínálnak vásárlásra. Ezek nem serdülőkorban életüktől megfosztott fenyőfák. Nem is biztos, hogy organikusak. Nagy többségükben műanyagból készülnek evvel is segítséget nyújtva a Fénynek életet adó és újraéledő Földanyának. (Forrás: Harmonet.hu)

 

Videó 2021.12.20 – án készült 6.30 – 7.45 között Csicsó határában az Erecsi útról.

Print Friendly, PDF & Email