Lassan megújul Csicsó vízhálózata

Napokban többször megfigyelhető volt, hogy településünk ivóvízrendszeréből ihatatlan sárga víz folyott. Köszönjük azokat a képeket és videókat, melyek hozzánk eljutottak.

A Komvak a.s. tájékoztatása alapján Csicsó és Füs  között lévő víztározó glóbusz és annak elöregedett tartozékainak a cseréje és felújítása kezdődött meg. Jelenleg a víztározó üres. Csökkentett nyomás van a vízhálózatban.  Ki fogják cserélni a klóradagolót  és tartozékait. A kívülről megrongálódott glóbuszt pedig a jövő hét folyamán kitisztítják belülről és kívülről megjavítják a külső felszakadt burkolatot.

A karbantartás után várhatóan 2019 november végétől, ismét tiszta vizet tud biztosítani a Komvak a.s.

Ez a karbantartás elengedhetetlen volt, mint ismeretes a múlt évben petíció is benyújtásra került, melyet több mint 300 lakós aláírt a rossz vízminőségre panaszkodva. Akkor a rossz, elöregedett klóradagoló okozhatta a problémákat, melyek várhatóan a modernizáció után teljesen megszűnnek.

Következő lépésként az öreg vezetékek cseréje fog megtörténni. Ez viszont nagyban függ, tud-e forrásokat találni a Komvak a.s. a felújítás finanszírozására.

A Komvak a.s. kéri a lakosokat, hogy a karbantartás alatt legyenek türelmesek.