fbpx
Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Látogatás Balatoncsicsó -n

Összel 2020.október 5-én látogattam el Balatoncsicsóra. Sumacher József polgármester úral több órás beszélgetésbe eredtünk. Polgármester úr immár 27 éve a település első embere. Nagy tisztelet és elismerés övezi.

Kis település 220 lakosú, balatonparthoz közel az északi oldalon. Kis völgybe helyezkedik el, szinte csak a templom csúcsa mutatja , hogy település van a távolban. A domboldalon megfigyelhetők a szőlőskertek, melyeket főképp a helyi lakósok művelnek. Sajnos a Balaton közelsége és a nyugalom felvitte az ingatlanárakat a településen. Központi elhelyezkedése miatt a településnek nagy német nemzetiségű művészeti alapiskolája van ( Nivegy-völgyi Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola  http://www.csicsosuli.hu/ ), melybe  a környező települések diákjai járnak.

Településnek jelentős katolikus közössége van. A Szent Ágoston római katolikus templom nyitott kapukkal áll minden, tájra vetődő vendégnek. A falu határában található Szent Balázs templomromnál szinte alig lehet időpontot találni egy romantikus esküvőre.

 

Jelentős turisztikai központ a Nivegy völgye, ahová érdemes ellátogatni.

 

Reméljük Balatoncsicsó hamarosan testvértelepülésünk lehet.

Szerző: Bödők Károly