Csicsó közösségének honlapja

Pályázati felhívás

                                                                                                FELHÍVÁS

A Gáspár Sámuel Polgári Társulás

2014. március  11 - én
meghirdeti  pályázatát a Csicsói hagyományok témában

Csicsó múltj - jelene – jövője címmel


A pályázat célcsoportjai és a benyújtás feltételei :
A hagyományok, történelmi feldolgozások, jelen élő kultúra dokumentálásával, gyűjtésével, feldolgozásával, jövőbeli tervekkel, tanulmányokkal , elképzelésekkel pályázhatnak az alapiskola diákjai  egyénileg vagy csoportosan.
Nem lehet  pályázni: Már megjelent, publikált  írásokkal, kutatásokkal. Ezen írások részanyagai a forrás feltüntetése után használhatók.  A pályázatot a társulás nem küldi vissza, és  fenntartja a jogot, hogy a beérkező pályázatok a közösség kincsei legyenek.

Szempontok a pályaművek elkészítéséhez
A benyújtható pályaművek típusai:
1. EREDETI GYŰJTÖTT ANYAGOK KÖZLÉSE Minél gazdagabb gyűjtési dokumentáció elkészítése, a gyűjtött anyag alapos bemutatása és gyűjtött anyag részletes közlése (hangzó, szöveges, képi, ).

A pályamunkák értékelése és a díjazás elvei:
Az értékelő bizottság mindenekelőtt az eredeti gyűjtésekre, feldolgozásokra gondolatokra  , ösztönzi a pályázót. A pályaművek értékelésére vonatkozó feltételeket a szakmai bíráló bizottság határozza meg. A  legjobb pályázatokat  a szakmai zsűri  a Gáspár Sámuel Polgári Társulás lehetőségeihez mérten díjakkal ismeri el. A zsűrizés alapelvei a következők:

 A zsűri által értékelt pályaművek mindegyikét a Csicsói Gáspár SámuelAalapiskola és Óvoda könyvtárában  helyezzük el és ettől fogva a pályamű a jövő kutatóinak szabadon áll rendelkezésére és kutathatóvá válik. A pályaművek  alapját képezhetik a későbbiekben szakmai tanulmányok és publikálható anyagok készítésének. A pályázatra beadott anyagokat  helyi szervek, orgánumok megőrizhetik és adattáraikba másolatként elhelyezhetik, a tágabb kutathatóság érdekében online felületekre is elhelyezhetik (http://zscicov.edupage.org, http://www.csicso.eu,  Facebook, www. cicov.sk).

Formai kritériumok
Terjedelem. Minimum feltétel van, maximum feltétel nincs. Az eredeti gyűjtés egyszerű közlése esetén, a szöveges (szkennelt), filmes vagy hangos anyagokat kérjük egy minimum 3 oldalas szöveges bemutatás (Bevezető) kíséretében benyújtani. A szöveges bemutatásban minden olyan a pályázatban szereplő anyagra vonatkozó adatot kérünk megadni, melyre a pályázó szert tett a gyűjtés során, pl. név, helyszín, technika, méretek, és/vagy a pályázat tárgyát szorosan magyarázó és alapvető jellemzők, amelyek nélkül a forrás értelmezhetetlen, vagy csak nehezen értelmezhető. Az anyagot értelmező Bevezetőt követően helyezzük el ez esetben a fotókat, filmeket és másolt (szkennelt) lapokat, magát a pályázati dokumentációt.
Szöveg formai jellemzői: 12-es betűméret, New Times Roman betűtípus, másfeles sortávolság, jól olvasható és áttekinthetően tagolt szöveg, fiatalabb pályázóknál számítógép használat hiányában a szép kézírást is elfogadjuk.
Technikai elvárás a képek és filmek esetén: a film és kép tömörített formában csatolandó az elektronikusan beküldött változatban; a CD-t és DVD-t mellékeljék a pályázathoz.
A pályázatra való jelentkezés:
- A pályázatra előzetes jelentkezés 2014. március  31. (hétfő) éjfélig szükséges írásban. az alapiskola titkárságán bejelentkezési adatlapon, amelyet az alapiskola titkársága biztosít.

A pályázat benyújtási  határideje: 2014. május 30. ( Péntek )

A benyújtás módja és helye:
A pályaművet 2 példányban papírformátumban és lehetőség szerint elektronikusan is kérjük benyújtani:

- SZEMÉLYESEN A Csicsói Gáspár Sámuel Alapiskola és Óvoda titkárságán IRODAVEZETŐNÉL (TEL. +421 35 7795288) a 946 19 Csicsó Fő utca 286/2
- a CD és/vagy DVD mellékleteket mindkét fenti benyújtási mód esetén kérjük 1 példányban az írásos anyaghoz csatolni!
- ELEKTRONIKUS BENYÚJTÁS LEHETŐSÉG SZERINT, NEM KÖTELEZŐ:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
- A mellékleteket tömörített formában kérjük.
- A levél tárgymezőjében kérjük feltüntetni az előzetes regisztrációkor kapott pályázati azonosítószámot.
Eredményhirdetés várhatóan: 2014. június  végén a Gáspár Sámuel Alapiskolában és Óvodában, Csicsón. Az eseményről pályázóink értesítést kapnak elektronikus postafiókjukba vagy személyesen. A Pályázatot nem elektronikus úton benyújtó pályázóinkat is kérjük tájékozódjanak az iskola titkárságán.
A pályázati felhívás helye és egyéb tudnivalók:
Gáspár Sámuel Alapiskola és Óvoda hivatalos honlapján valamint a www.csicso.eu weblap jobboldali menüsávban nyitható meg az  Pályázat Felhívás teljes szövege, további információk.
További információ:  a Gáspár Sámuel Alapiskola és Óvoda titkárságán illetve  az alapiskola tanárainál.

 

 


Nem tudja elolvasni a dokumentumot? Kattintson ide