Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Önkormányzati pénzköltés avagy pénz van, de mire?

Csicsó községháza

2018 október 26 – án községünkben ülésezett a helyi képviselő testület, ebben a választási ciklusban az utolsó nyilvános testületi ülésén. Jövő évi költségvetés elfogadása mellett furcsa döntések is születtek.

Sokszor hallani a falu vezetőségétől, hogy nincs pénze a községnek erre vagy arra, vagy mégis?

Köztudott, hogy az iskola udvar, mely a gyermekekre nézve balesetveszélyes buckákkal van tele.  Télre  megáll rajta a víz. Ekkor még veszélyesebb.  2017 – tavaszán foglalkozott vele a helyi képviselő testület, majd nem történt semmi. Becsült felújítási költsége 24 000 EUR lenne.

A tornaterem ablakai több helyen berepedtek, hátsó bejárata, oldala is omlik szét. Nagyobb esőben néha beázik. Hetente kempó edzések és télidőben egyéb sport aktivitásoknak ad otthon. Több mint 100 gyermek és felnőtt használja. Az augusztusi képviselőtestületi ülésen döntés született, mely szerint elkezdődik a zuhanyzók felújítása 2018 szeptemberében 20 000 EUR értékben. Azóta semmi sem történt, mind a mai napig ( 2018. november 4.)

Temetőben nem folyik rendesen víz a csapokból, mert nincs elég nyomás. Ez már egy évtizedes probléma. (Megoldás költsége cca 1 – 2 000 EUR )

November 1 – én, mikor legtöbben meglátogatjuk elhunyt őseink, rokonaink ismerőseink sírjait, nagyon óvatosan lépdeltünk a sötétben, botorkálva a temető  aszfaltján, félve, hogy elesünk.

Jóváhagyásra került a legutolsó testületi ülésen, 2018 október 26 – án:

Polgármester úr fizetésének emelése 4,5 % – al.  Ezzel a meghaladta a polgármesteri fizetés a bruttó 3300 EUR összeget.

Polgármester úr 2018 – as évben nem vett ki 25 nap szabadságot. Ennek egyszeri kifizetése is jóváhagyásra került, mely hozzávetőleg 3000 EUR.

Új szolgálati személygépkocsi vásárlását is jóváhagyta a testület polgármester úr részére 25 000 EUR értékben.

Azért GONDOLKODJUNK az ügyek fontossági sorrendjén???

Van pénz a kasszába, kinek és meddig ?

Print Friendly, PDF & Email