Csicsó közösségének honlapja

Maratoni Nyilvános testületi ülés 2015 április 1-én

 

Maratoni ülés volt a Csicsói községi hivatalban 2015 április 1-én. Késő délután 18.00 kor kezdődött és 22.00 kor ért véget.

   A testület megvitatta a Jolán panzió építését a temetővel szembeni üres telken. Vida Aranka a beruházás koordinátora tályékoztatta a képviselő testületet a tervekről.  Kérvényezte a telek mögötti óvodaudvar pérbevételét. Ezt a képviselő testület 25 évre javasolta, azzal, hogy  a tűzoltó szertár is felújításra kül, melyet az invesztor finanszíroz.  A konkrét szerződés tervezetről a következő testületi ülésen döntenek.

Bővebben: Maratoni Nyilvános testületi ülés 2015 április 1-én

Kossuth Rádió - Arcvonások - Nagy Géza szobrászművész

 

 Ismét Csicsóról beszél a Kárpát Medence magyarsága !!!

 

  Csicsó méltán lehet büszke Nagy Géza szobrászművész alkotásaira és azokra a szobrászok alkotásaira, akik évről évre

ellátogatnak Csicsóra a fafaragó táborba. Az alkotások meghatározzák a Felvidéki Csicsó arculatát. Egyedülállóak

az az egész Kárpát Medencében.

 

A portrésorozat ismert személyiségeket vagy a hallgatók előtt eddig még ismeretlen embereket mutat be.Nagy Géza szobrász
A felvidéki Csicsón a Hét vezér szobra fogad minket Szent István király és Szűz Mária társaságában. Túloldalon a kitelepítettek emlékművén sorjáznak a fába faragott nevek: minden név, egy tragédia. A szoborpark megálmodója - jó néhánynak megvalósítója - Nagy Géza szobrász, aki évről évre faragótáborba hívja a környező országok magyar lakta területeiről a kollégákat. Alkotásaik helyben maradva, talán az ott élő magyarságot is maradásra ösztönzik.
 

Riporter: Beneki Ildikó
Szerkesztő: ifj. Tóth György

 

 

Nagy Géza szobrászművészel készült beszélgetés megtalálható az alábbi linkre kattintva.

 

Kattincs : http://hangtar.radio.hu/kossuth#!#2015-01-07   Adás  - 14.05

 
Ezennel szeretnénk köszönetete mondani a Csallóköz, Csilizköz és Csicsó Hagyományaiért és Kultúrájáért Közhasznú Társulásnak , akik támogatták az ő tevékenységét ,
munkásságát.

Csicsó nyerte a Virágos Csallóköz versenyt 2014 - ben

Csicsó nyerte a Virágos Csallóköz versenyt 2014 - ben

 

Először rendezte meg a Virágos Csallóközért  környezetszépítő versenyt a Kukkonia Polgári Társulás, melyet 2014 ben Csicsó nyert.

A verseny célja kulturált, környezetbarát, vendégváró környezet kialakítása. Idén a  versenybe 19 település kapcsolódott be.

A versenybe bekapcsolódó településeket szakmai zsűri értékelte, több kritériumnak kell megfelelni. Pontozták a Csallóközre jellemző növényzet telepítését, elhelyezését, a település gondozottságát, tisztaságát, egységes képét, a közösségi részvételt, a lakosság és a civil szervezetek bevonását, valamint a településhez tartozó nevelési-oktatási intézmények környezettudatos programját. A zsűri két alkalommal – június és szeptember végén – meglátogatta a versenyző községeket.

 

Szeretnénk megköszönni minden kedves lakónknak, hogy hozzájárult ennek a neves dijnak elnyeréséhez.

 

www.kukkonia.sk

 

  Elismerés hivatalos értesitése : kattincs Ide