Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Egészséges, olcsó, friss élelmiszer beszrése, még a nehéz időkben is

Ahogy a világ eseményeit figyelem, egyre csak az jár a fejben, hogy a neheze még hátra van. Át fog alakulni a világunk, melynek egyes impulzusait már érezzük. Rohamosan megy fel az ára a villanynak, gáznak, élelmiszereknek, drogériának. Olyan dolgoknak, melyek a mindennapi életünk rész. Fizetésünk pedig nem emelkedik egyenarányban az árak emelkedésével. 

Mit tehetünk ? 

Falun egy kicsit könnyebb most. Többünk rendelkezik kisebb, nagyobb földterülettel. Itt az ideje megtervezni, mit is teszek a kertembe. Ha nincs, fogok-e kisállatokat nevelni? Mennyit is ?  Miből ?  Igy az elkövetkező időkben legalább az alap élelmiszerek biztosítva legyenek a családom számára. Azoknak a barátainknak is tudok esetleg termeszteni élelmiszert, akiknek nincs módjukban kertet kialakítani.

Itt a palántázás ideje. Nemsokára, akinek van fóliasátra, már ki is teheti a fóliás növényit. Indul hamarosan a retek, és salátaszezon. Talán már most érdemes megvásárolni az ültető krumplit, dughagymát, melyeket az üzletekben már beszerezhetünk. Fák metszése március 31-ig ajánlott.  

Tervezzük meg kertünket. A munka nemesít ! 

                                                                                                                                                                             (szerző: Bödők Károly )

Print Friendly, PDF & Email