Csicsó közösségének honlapja

Példamutatás a legjobb tanítási mód !

 • slider image          
  Hét vezér szoborpark
 • slider image          
  Áldozati csanak
 • slider image          
  Csicsói kulcsos kalács
 • slider image          
  Emlék kút
 • slider image          
  Tanárok emlékműve

Nyilvános testületi ülés Csicsón 2017. szeptember 7.- én

 

A feljegyzést készítette és közzétette: Bödők Károly

 1. szeptember 7-én nyilvános képviselőtestületi ülés volt a csicsói községházán. Az alábbiakban olvasható pár olyan döntés, mely a nagyobb nyilvánosságot is érdekelheti. A részletes döntések és a testületi ülés hivatalos jegyzőkönyve a későbbiekben megtalálható lesz a www.cicov.sk oldalon.  

-  A főellenőrnő féléves beszámolóját elfogadta a testület. Mindent rendben talált a Csicsói sportszervezetnél. A második félévben többek között a helyi piaccal kapcsolatos jogszabályok betartását fogja ellenőrizni.

-  A helyi bérlakások szerződését az önkormányzat egy évre köti meg a jövőben, 2 hónapos felmondási idővel.

Közeljövőben tervezett beruházások:

Kihangosítási rendszer hamarosan megújul!

A község kihangosítási rendszere elöregedett. Több helyen nem kellő minőségben hallhatók a hangszórók. Jelenleg egy Tesla Vráble központ üzemel, melyet már 1979 óta nem gyártanak.  A vezetékek és az oszlopok rendszere néhány helyen cserére szorul. Két megoldásra érkezett árjavaslat, vezetékes és vezeték nélküli rendszerekre. A vita során a vezeték nélküli kihangosítórendszer beszerelése mellett döntött a képviselőtestület. 27 új hangszóró -  Panasonik akkumulátorral - kerül majd a villanypóznák tetejére. A testület egyhangúlag elfogadta a beruházást, melynek értéke megközelíti a 24 000 EUR-t.

Készülnek a tornaterem felújítási tervei, mivel 2017. szeptember 29-i határidővel beadnak egy pályázatot a felújítására. 10%-os önrészt vállalna a falu a jóváhagyott összegből. A projekt megírásának költsége 800 EUR.

Az iskolaudvar felújítása  

 A Szlovák földalap beleegyezik tulajdonának, az iskolaudvarnak a felújításába. Az iskolaudvar teljes felülete 1300 m2.  a felújítás költsége elérheti akár a 20 000 EUR-t is. Ez függ még az ajánlatok véglegesítésétől. A felújítás pontos dátuma még nem ismert. Várhatóan 2018 januárja. Ezt a dátumot indokolja a felújítás tervezett technológiája is.  A következő testületi ülésen, még az ősszel, konkrét döntés várható.